Retourneren en ruilen

Terugbetalingsbeleid

Wij hanteren een retourbeleid van 14 dagen, wat betekent dat u 14 dagen de tijd heeft na ontvangst van uw artikel om uw retourzending aan te melden. Bestellingen die langer dan 14 dagen na ontvangst worden geretourneerd komen niet in aanmerking voor een terugbetaling.

Om in aanmerking te komen voor een retourzending, moet het artikel in dezelfde staat verkeren als waarin u het hebt ontvangen, ongedragen of ongebruikt, met de labels en in de oorspronkelijke verpakking. U heeft tevens een ontvangstbewijs of een bewijs van aankoop nodig.

Retourneren stappenplan

Stap 1: Neem contact met ons op via info@vernella.nl Wij sturen je vervolgens een retourformulier.

Stap 2: Stuur je bestelling op naar het retouradres. Zorg ervoor dat je het pakketje voorziet van een Track & Trace code. Zonder Track & Trace code kunnen wij het pakketje niet tracken en daarom niet goed vaststellen of het pakketje daadwerkelijk is aangekomen op het retouradres.

Stap 3: Ontvang het aankoopbedrag terug op je rekening. Zodra wij het pakketje ontvangen hebben, zorgen wij ervoor dat het aankoopbedrag binnen 5 werkdagen weer op je rekening staat.

Let op: De verzendkosten voor het retourneren zijn voor rekening van de klant. Dit in verband met het nastreven van een zo duurzaam mogelijk verzendproces. Daarnaast heeft de klant bij zijn of haar bestelling geprofiteerd van gratis verzending.

Aangezien ons magazijn is gevestigd in Azië kunnen de retourkosten hoog oplopen. Neem gerust contact op met onze klantenservice om samen tot een gepaste oplossing te komen. Wij helpen u graag!

 

Moet ik betalen voor mijn retourzending?
Ja, alle klanten zijn zelf verantwoordelijk voor de kosten van hun retourzending. De kosten kunnen variëren afhankelijk van uw locatie tussen de €15 en €28. Wij raden u aan uw retourzending met een Track & Trace te verzenden, aangezien wij geen verantwoordelijkheid kunnen aanvaarden voor zoekgeraakte retourzendingen.


Let op; meld een retour eerst bij ons aan per e-mail alvorens het pakket te retourneren om er zeker van te zijn dat je pakket in aanmerking komt voor een retourzending.

Beschadigingen en problemen
Inspecteer uw bestelling bij ontvangst en neem direct contact met ons op als het artikel defect of beschadigd is of als u het verkeerde artikel ontvangt, zodat wij het probleem kunnen beoordelen en u direct een passende oplossing kunnen aanbieden.

Uitzonderingen / niet-retourneerbare artikelen
Bepaalde soorten artikelen kunnen niet worden geretourneerd, zoals op maat gemaakte producten (zoals speciale bestellingen of gepersonaliseerde artikelen), en persoonlijke verzorgingsartikelen (zoals schoonheidsproducten). Wij accepteren ook geen retourzendingen van gevaarlijke stoffen, ontvlambare vloeistoffen of gassen. Neem contact met ons op als u vragen of twijfels hebt over uw specifieke artikel.

Helaas kunnen we geen retourzendingen accepteren voor uitverkoop artikelen of cadeaubonnen.

Annuleringen
In het geval dat u uw bestelling wilt annuleren kunt u dit doen zolang uw bestelling nog niet is verzonden, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via info@vernella.nl Indien uw bestelling reeds is verzonden is annuleren niet meer mogelijk, wel kunt u direct na ontvangst het pakket naar ons retourneren in ruil voor een volledige terugbetaling.


Ruilen
De snelste manier om er zeker van te zijn dat u krijgt wat u wilt is om het artikel dat u heeft te retourneren, en zodra de retournering is geaccepteerd, een aparte aankoop te doen voor het nieuwe artikel.


Terugbetalingen
Zodra wij uw retourzending hebben ontvangen en geïnspecteerd, laten wij u weten of de terugbetaling is goedgekeurd of niet. Indien goedgekeurd, wordt u automatisch terugbetaald via uw oorspronkelijke betalingsmethode. Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren voordat uw bank of creditcardmaatschappij de terugbetaling heeft verwerkt en geboekt.

Terugbetalingen van betalingen via Klarna worden direct door ons verwerkt, echter kan het ook bij Klarna enkele werkdagen duren tot zij de terugbetaling verwerkt hebben en uw factuur hebben bijgewerkt.

zal deze retourkosten niet vergoeden.

Defect product?
Wat vervelend! Helaas kan het voorkomen dat je product beschadigd raakt tijdens het transport. Hiervoor leveren wij de eerste keer altijd kosteloos een nieuwe pakketje en kunnen we helaas geen terugbetaling uitvoeren. Komt het de tweede keer defect aan? Dan betalen we je volledige aankoopbedrag terug.

Verloren pakket / teruggestuurde pakket?
In het geval dat een pakket verloren is gegaan of niet is afgeleverd als gevolg van een logistieke reden, zullen wij altijd een nieuw pakket verzenden voordat wij overgaan tot ons terugbetalings- en retourbeleid.

Levering tijdens niet thuis of bij het postkantoor: Indien een pakket geleverd wordt aan de deur of afgegeven wordt op een postkantoor heeft Vernella de kosten gemaakt om het pakket te leveren. Indien het pakket niet wordt aangenomen of niet opgehaald wordt van het postkantoor dan gaat dit automatisch retour richting de leverancier en zijn wij gerechtigd om €15 euro van het bedrag dat je retour krijgt, in te houden.